Om Bølgebryder / Bogen Samværdighed

Bogen Samværdighed

Samværdighed - Når krop, hjerte og tanke styrker relationen og resultatet

Denne bog er kommet til i en proces, der har varet i halvandet år. Jeg har skrevet vise ord ned fra venner, bekendte og familier og samlet dem her. Det betyder også, at den viden og den visdom, som er skrevet ind i bogen, ikke bare kommer fra mig, men fra et hav af mennesker, som har forstand på rigtig mange ting. Det er dit kvalitetsstempel for denne bog, at den er skrevet i et vist tidsrum og med mange mennesker, der forsøger at indfange de tendenser, som jeg og disse mennesker ser som de vigtigste lige nu i forhold til at passe på sig selv og vise, hvem man er.

Der er intet nyt ved denne bog. Til gengæld har jeg samlet nogle af de værktøjer, jeg personligt, videnskabeligt og praktisk kan stå inde for igennem de sidste 10 år af min karriere. Du tænker måske: ”Jeg vil have noget nyt, hvorfor skal jeg ellers læse bogen?” Men jeg vil gerne give bogen et kvalitetsstempel, netop fordi den ikke tilbyder noget nyt. Ifølge den amerikanske neurolog Oliver Sacks findes det nye kun, fordi vi gentager og plagierer. Nu er det ikke god latin at plagiere og faktisk juridisk ulovligt, men iflg. Sacks optager den menneskelige hjerne alt, hvad vi læser, hører, ser, oplever, hvad andre fortæller os, det de maler, komponerer og spiller. Og hjernen gør det til sit eget, hvorfor udvikling kun kan ske, hvis vi rent faktisk plagierer og opsamler viden, som andre har fundet frem. Og det er i den dialogiske udveksling mellem hjerner, at udvikling finder sted. Vi kan med andre ord ikke udvikle os, hvis vi ikke gentager og plagierer. Det nye kommer så til gengæld fra nye variationer af gentagelsen.

Bogen er skrevet til dig, der synes, det er vigtigt at passe godt på dig selv og vise, hvem du i virkeligheden er. Og ikke bare en etikette eller en titel. Men et menneske. Et menneske, som synes, at livet er værd at leve med overskud, glæde og optimisme. I min proces med at skrive en bog, skulle jeg også tage stilling til målgruppen. Flere af mine venner og dygtige samarbejdspartnere sagde til mig: hvis du skriver til alle, så rammer du alle og dermed ingen. Det tænkte jeg lidt over og blev enig med mig selv om, at det skulle de ikke bestemme. Som en BølgeBryder går jeg mine egne veje.

Først skrev jeg til lederen, så til den overvægtige og dernæst til manden i 30’erne ligesom jeg selv. Jeg er og har selv været det hele. Både overvægtig, leder og mand i 30’erne og på sikker vej mod de 40. Så bogen er selvfølgelig en afspejling af mit eget liv. Men jeg fandt ud af, at der er rigtig mange mennesker, der ønsker at blive bedre til at passe på sig selv og vise, hvem de er når de indgår i relationer. Derfor er bogen skrevet til mennesker, der ønsker at udvikle sig. Og det er ikke blot lederen eller den overvægtige. Det er også forældre eller konsulenter.

Måske er du allerede god til at indgå i relationer med andre. God til at passe på dig og vise, hvem du er. Måske ønsker du at gøre dit liv lidt bedre. Måske som inspiration til et i forvejen ganske fornuftigt og balanceret liv. Og hvis du har forladt scenen for en stund, glemt at tage ansvar for dig selv, at passe på dig selv og vise, hvem du er, vil du i denne bog få nogle gode værktøjer til at træde ind på scenen igen. Bogen er både til dig, der har glemt dig selv, og til dig, der ønsker at blive bedre til at lede dig selv, dit team, din familie. 

Bogen er skrevet til alle, der tør leve livet. Den er skrevet til mennesker, der ønsker at få øje på alt det liv, de allerede indeholder. Som allerede lever livet, og som måske godt kunne tænke sig at leve lidt mere. Den er skrevet til dem, der tør få endnu mere ud af livet, der tør at sætte sig selv på spil, der tør investere i relationer, der tør kærligheden. Derfor henvender den sig til lederen i det private og i det offentlige, til bageren, kokken, den arbejdsløse, til manden i 30’erne, kvinden i 40’erne, teenageforældrene og deres børn. Til medarbejdere, der har konflikter i kommunikationen, eller medarbejderen, som lige nu overvejer at skifte job. Alle har vi brug for at indgå i sunde og værdige relationer, at vise, hvem vi er og passe godt på os selv med samværdighed. I alle de situationer vi kommer i. Hvad enten vi leder, konfliktløser, kommunikerer, planlægger, siger til og fra eller lægger budget, så har vi brug for at bevare en samværdighed i relationen.

Jeg kan ikke love dig guld og grønne skove. Jeg kan tilbyde dig min livserfaring og en samling konkrete værktøjer, som har virket for mig og de efterhånden mange ledere, overvægtige, ledige, fagfolk og børn og unge, som jeg igennem snart 15 år har undervist. Jeg kan også tilbyde dig et godt grin, en alvorlig opsang og måske nogle inspirerende historier om, hvordan man kan vælge at leve sit liv. Men du skal selv gøre en indsats for at bruge de værktøjer og lære af de oplevelser, jeg foreslår og peger på. Du skal selv finde ud af, hvad du vil. Og jeg hører meget gerne fra dig, hvis du har noget på hjerte omkring indholdet af min bog. Godt som skidt.

Du kan finde spørgeskemaer og tests til bogen her

Bogen er blevet til i samarbejde med editArt forlag og layoutet af Trier Design

Thomas Michaelsen | CVR: 28 91 45 55 | Flittiglisevej 60, 5250 Odense SV  | Tlf.: 23 96 35 37 | boelgebryder@gmail.com